Ajankohta

17.1.2022 – 17.1.2022

Tapahtumaluokka

Omat

Järjestäjä

Suomen Kardiologinen Seura← Takaisin

Kurssin vetäjät: Lastenkardiologi Merja Kallio, HUS Uusi Lastensairaala / Oulun yliopisto, s-posti: merja.kallio@oulu.fi ja lastenkardiologi Anita Arola, TYKS, s-posti: anita.arola@tyks.fi

Kurssin tavoite: Tavoitteena on kerrata ja syventää tietoja synnynnäisistä sydänvioista, niiden kuvantamisesta ja hoidosta.

Kurssin kohderyhmä: Verkkokurssi on tarkoitettu erikoislääkäreille (lastentaudit, kardiologia) ja erikoistuville lääkäreille, jotka työssään hoitavat sydänsairaita lapsia ja nuoria. Kurssilla käsitellään interaktiivisesti yleisimmät synnynnäiset ja hankitut sydänsairaudet, niiden löydökset, seuranta ja hoito.

Teoriaosuuksien lisäksi asioita opiskellaan esimerkkipotilaiden ja ultraäänivideoiden avulla, joten ultraäänitutkimuksen perusteet on hyvä hallita kurssille osallistuessa. Kurssin suorittamiseen kannattaa varata 2-4 tuntia viikossa, jotta keskusteluun osallistuminen mahdollistuu. Kurssia suoritetaan Moodlen keskustelualueella, jonne kukin voi kirjoittaa kommenttinsa itselleen sopivana hetkenä. Yhteenveto tapauksista tehdään ja seuraavaan aihealueeseen siirrytään aikataulun mukaisesti.

Kurssilla käytettävät oppikirjat:

Käytännön lastenkardiologiaa, Duodecim

Nuorten sydänsairaudet, Sydänlapset ja aikuiset

Erikoistumiskoulutus: Kurssi on hyväksytty erikoislääkäritutkinnon teoreettiseksi kurssimuotoiseksi koulutukseksi seuraaville erikoisaloille: kardiologia (20) ja lastentaudit (25).

Palaute/todistus: Suomen Kardiologinen Seura on koulutuksia järjestäessään sitoutunut noudattamaan ProMedicon (Duodecim) suosituksia sekä sitoutunut täydennyskoulutuksen laadun arviointiin (Duodecimin sähköinen arviointijärjestelmä). Todistuksen saamisen edellytys on palautelomakkeen täyttäminen ja palautelinkki on voimassa 2 viikon ajan lähetyspäivästä alkaen. Linkki lähetetään ilmoittauduttaessa annettuun sähköpostiosoitteeseen ja todistuksen saa tulostettua lomakkeen täyttämisen ja lähetyksen jälkeen. HUOM, tulee täyttää tietokoneella (ei mobiililaitteella), jotta saat tulostettua todistuksen (ei voi tulostaa toisella käyttökerralla).

Kurssimaksu: 500 €

Peruutusehdot:   Peruutuksista tulee ilmoittaa aina kirjallisesti sähköpostilla.
14 vrk ennen kurssia             kuluton peruutus
13-7 vrk ennen kurssia          50 % osallistumismaksusta + 10 EUR peruutusmaksu

alle 7 vrk ennen kurssia         100 % osallistumismaksu

Ilmoittautuminen:  Kurssille otetaan 12 osallistujaa motivaatiokirjeiden ja alueellisen valinnan (valtakunnallinen kattavuus) mukaisesti. Kurssista kiinnostuneita pyydetään lähettämään lyhyt (max. 200 sanaa) esittely itsestään ja perustelu, miksi kurssi on juuri nyt hänelle ajankohtainen. Kirjeeseen tulee sisällyttää sähköpostiosoite, jota kurssialueelle kirjautumisessa halutaan käyttää. Motivaatiokirje lähetetään viimeistään 12.12.2021 osoitteeseen jaana.kemppainen@fincardio.fi. Kurssipaikat varmistetaan 17.12.2021 sähköpostitse. Kurssille hyväksytyille osallistujille lähetetään erillinen ilmoittautumislinkki sähköpostitse. *

Tiedustelut: Suomen Kardiologinen Seura, koulutuskoordinaattori Jaana Kemppainen, gsm. 050 592 1847, s-posti jaana.kemppainen@fincardio.fi.

 

* Ilmoittautumalla koulutustilaisuuteen annat luvan tallentaa tietosi Suomen Kardiologisen Seuran koulutusrekisteriin. Koulutusrekisteritietoja tullaan säilyttämään 10 vuoden ajan. Koulutusrekisterin tietosuojaseloste löytyy Seuran nettisivuilta. Ilmoittautumisen yhteydessä annettuja tietoja ei luovuteta ulkopuolisille.

 

Liitteet

Ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.