Ajankohta

17.1.2024 – 17.1.2024

Tapahtumaluokka

Omat← Takaisin

Kurssin vetäjät: Lastenkardiologi Merja Kallio, HUS Uusi Lastensairaala / Oulun yliopisto, s-posti: merja.kallio@oulu.fi ja lastenkardiologi Anita Arola, TYKS, s-posti: anita.arola@varha.fi

Kurssin kuvaus ja kohderyhmä: Tämä on verkko-oppimisympäristössä toteutettava interaktiivinen kurssi lastenkardiologiasta kiinnostuneille lääkäreille.

Verkkokurssi on tarkoitettu erikoislääkäreille (lastentaudit, kardiologia) ja erikoistuville lääkäreille, jotka työssään hoitavat sydänsairaita lapsia ja nuoria.

Kurssin tavoite: Tavoitteena on yleisimpien lastenkardiologisten löydösten tunnistaminen, tulkinta ja hoitolinjat. Kurssin sisältö muotoutuu osallistujien aktiivisuuden mukaan.

Kurssin suoritustavat:  Kurssiin kuuluu muutamia opettajille palautettavia tehtäviä, opetusvideoita, diaesityksiä ja yhdessä käsiteltäviä potilastapauksia. Teams-kokousten lisäksi asioita läpikäydään esimerkkitapausten ja ultraäänivideoiden avulla Moodlen keskustelualueella. Tapaukset käsitellään niin, että kukin voi vapaasti osallistua keskusteluun. Moodlen asetuksilla voi valita haluaako keskustelun jatkumisesta sähköpostiviestin vai ei.

Etenemme yhdessä aihealueittain aikataulun mukaisesti. Edellisen osion tehtävistä ja tapauksista tehdään yhteenveto jakson vaihtuessa. Uuden jakson alkaessa pidetään yhteinen Teams-kokous, jonka jälkeen seuraava tehtäväalue avataan. Kurssi alkaa keskiviikkona 17.1.2024.

Kurssilla käytettävät oppikirjat:

Käytännön lastenkardiologiaa, Duodecim

Nuorten sydänsairaudet, Sydänlapset ja aikuiset

Oppikirjoja voi käyttää opiskelun ja pohdinnan tukena, ja kunkin osa-alueen kohdalla viitataan aihetta käsitteleviin kirjojen kappaleisiin.

Erikoistumiskoulutus: Kurssi on hyväksytty erikoislääkäritutkinnon teoreettiseksi kurssimuotoiseksi koulutukseksi seuraaville erikoisaloille: kardiologia (20) ja lastentaudit (25).

Palaute/todistus: Suomen Kardiologinen Seura on koulutuksia järjestäessään sitoutunut noudattamaan ProMedicon (Duodecim) suosituksia sekä sitoutunut täydennyskoulutuksen laadun arviointiin (Duodecimin sähköinen arviointijärjestelmä). Todistuksen saamisen edellytys on palautelomakkeen täyttäminen ja palautelinkki on voimassa 2 viikon ajan lähetyspäivästä alkaen. Linkki lähetetään ilmoittauduttaessa annettuun sähköpostiosoitteeseen ja todistuksen saa tulostettua lomakkeen täyttämisen ja lähetyksen jälkeen. HUOM, tulee täyttää tietokoneella (ei mobiililaitteella), jotta saat tulostettua todistuksen (ei voi tulostaa toisella käyttökerralla).

Todistuksen saaminen edellyttää aktiivista osallistumista kaikkiin kurssin osa-alueisiin ja kurssipalautteen antamista.

Kurssimaksu: 600 €

Peruutusehdot: Peruutuksista tulee ilmoittaa aina kirjallisesti sähköpostilla.
14 vrk ennen kurssia             kuluton peruutus
13-7 vrk ennen kurssia          50 % osallistumismaksusta + 10 EUR peruutusmaksu

alle 7 vrk ennen kurssia         100 % osallistumismaksu

Ilmoittautuminen: Kurssille on valittu 12 osallistujaa motivaatiokirjeiden perusteella alueellinen (valtakunnallinen) kattavuus huomioiden. Kurssille hyväksytyille osallistujille on lähetetty erillinen ilmoittautumislinkki sähköpostitse. *

Tiedustelut: Suomen Kardiologinen Seura, koulutuskoordinaattori Jaana Kemppainen, gsm. 050 592 1847, s-posti jaana.kemppainen@fincardio.fi.

 

* Ilmoittautumalla koulutustilaisuuteen annat luvan tallentaa tietosi Suomen Kardiologisen Seuran koulutusrekisteriin. Koulutusrekisteritietoja tullaan säilyttämään 10 vuoden ajan. Koulutusrekisterin tietosuojaseloste löytyy Seuran nettisivuilta. Ilmoittautumisen yhteydessä annettuja tietoja ei luovuteta ulkopuolisille.

Liitteet

Ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.