Ajankohta

23.5.2024 – 24.5.2024

Paikka

Helsinki

Tapahtumaluokka

Omat← Takaisin

Kurssin johtaja ja yhteyshenkilö: EL Riitta Paakkanen, HYKS Sydän- ja keuhkokeskus, 09 4711, s-posti (ensisijainen yhteydenotto): riitta.paakkanen@hus.fi

Kurssin tavoite:  Kurssin tavoitteena on antaa ajankohtaiset perustiedot sydämen ultraäänestä, sydämen ultraäänitutkimuksen suorittamisesta sekä erilaisista ultraäänilaitteista. Oppimistavoitteita ovat perusnäkymien löytäminen, läppävikojen visuaalinen arvio, vasemman ja oikean kammion toiminnan arvio ja sydämensisäisten massojen tunnistaminen.

Opetus tapahtuu pääosin tasokkaiden luentojen muodossa, mutta näiden lisäksi on 3 hands-on sessiota. Tätä lähiopetusta on yhteensä 5 tunnin ajan ja se tapahtuu 5 hengen pienryhmässä. Lähiopetuksessa käytetään niin koneille ladattuja valmiita ultraäänitutkimuksia, vapaaehtoisia terveitä, vapaaehtoisia potilaita sekä vapaaehtoisia kurssilaisia.

Kohderyhmä: Kurssin kohderyhmänä on sydämen kaikututkimuksia tekevät lääkärit. Kurssille voivat osallistua myös muut sydänpotilaita hoitavat terveydenhuollon ammattilaiset. Suurimman hyödyn kurssista saa, kun on jo aloittanut ultraäänitutkimusten tekemisen/opettelun ennen kurssille ilmoittautumista, mutta tämä ei ole ehdoton vaatimus kurssille osallistumiselle.

Kurssimateriaali: Kurssin luentojen tiivistelmästä on koottu kirja, joka jaetaan kurssilaisille. Lisäksi luennot ovat nähtävillä SKSn sivuilla kurssin jälkeen.

Ennen kurssille tulemista suositellaan perehtymään keskeisiltä osin seuraaviin kansainvälisiin ohjeisiin, jotka lähetetään liitteenä kurssille osallistujille:

ASE: Guidelines for performing a comprehensive transthoracic echocardiographic examination in adults. https://www.asecho.org/wp-content/uploads/2018/10/Guidelines-for-Performing-aComprehensive-Transthoracic-Echocardiographic-Examination-in-Adults.pdf

EACVI ja ASE: Recommendations for cardiac chamber quantification by echocardiography. https://asecho.org/wp-content/uploads/2015/01/ChamberQuantification2015.pdf

EACVI: Standardization of TTE 2017.

Erikoistumiskoulutus: Kurssi on hyväksytty erikoistumiskoulutuksen teoreettiseksi kurssimuotoiseksi koulutukseksi seuraaville erikoisaloille: akuuttilääketiede (17), anestesiologia ja tehohoito (17), kardiologia (17), kliininen fysiologia ja isotooppilääketiede (17), lastentaudit (15), radiologia (8), sisätaudit/ eriytyvä koulutus (10), sisätaudit/ runkokoulutus (10) sekä sydän- ja rintaelinkirurgia (17).

Palaute/todistus: Suomen Kardiologinen Seura on koulutuksia järjestäessään sitoutunut noudattamaan Pro Medicon (Duodecim) suosituksia sekä sitoutunut täydennyskoulutuksen laadun arviointiin (Duodecimin sähköinen arviointijärjestelmä). Todistuksen saamisen edellytys on palautelomakkeen täyttäminen ja palautelinkki on voimassa 2 viikon ajan lähetyspäivästä alkaen. Linkki lähetetään ilmoittautuessa annettuun sähköpostiosoitteeseen ja todistuksen saa tulostettua lomakkeen täyttämisen jälkeen. HUOM, tulee täyttää tietokoneella (ei mobiililaitteella), jotta saat tulostettua todistuksen (ei voi tulostaa toisella käyttökerralla).

Kokouspaikka: Hilton Helsinki Kalastajatorppa, kokoustila State Room I ja II, Kalastajatorpantie 1, 00330 Helsinki. Kokouspaikka sijaitsee n. 15 minuutin ajomatkan päässä Helsingin keskustasta ja matkaa lentokentälle on 20 km. Lisätietoja hotellista http://www.hiltonhotels.com/fi_FI/suomi/hilton-helsinki-kalastajatorppa/

Kurssimaksu: 650 EUR; sisältää luennot, demonstraatiot, kahvit, lounaat sekä illallisen. Mikäli laskutus joudutaan vaillinaisesti annettujen tietojen takia uusimaan/korjaamaan, peritään lisäksi käsittelymaksu 15 €.

Ilmoittautuminen: 5.5.2024 mennessä seuran internet-sivujen www.fincardio.fi kautta. Kurssille otetaan 45 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. *

Valitettavasti kurssi on täynnä ja alla voit ilmoittautua kurssijonoon mahdollisia peruutuspaikkoja silmällä pitäen. Mikäli kurssipaikka vapautuu, olemme yhteydessä ensimmäisenä kurssijonossa olevaan ja tarjoamme kurssipaikkaa.

 

Osallistuja, ilmoittaudu tästä.

 

Luennoitsija, ilmoittaudu tästä.

 

 

 Lisätiedot ja tiedustelut: Suomen Kardiologinen Seura, jaos- ja koulutuskoordinaattori Jaana Kemppainen, sähköposti meetings(at)fincardio.fi, puh. 050 592 1847.

 

Peruutusehdot: Peruutuksista tulee ilmoittaa aina kirjallisesti sähköpostilla.
30 vrk ennen kurssia                              kuluton peruutus
29-14 vrk ennen kurssia                        10% osallistumismaksusta +10 EUR peruutusmaksu
13-7 vrk ennen kurssia                           50 % osallistumismaksusta + 10 EUR peruutusmaksu
alle 7 vrk ennen kurssia                         100 % osallistumismaksu pois lukien lääkärintodistuksella osoitetut sairastapaukset, joiden kohdalla osallistumismaksu palautetaan kokonaisuudessaan.
Kokouspaikoille vahvistetaan tilausmäärät yleensä n. 2 viikkoa ennen tilaisuutta, joten tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista tulee järjestäjälle jo kuluja.

Majoitus: Osallistujille on varattu Hilton Helsinki Kalastajatorpasta kiintiö, varauskoodi on G2KARA. Kiintiössä on vain rajallinen määrä huoneita ja jokaisen osallistujan tulisi itse varata huoneensa. Huoneet vapautuvat muiden käyttöön porrastetusti; 50% 23.4.2024, 25% 8.5.2024 ja loput varaamattomat huoneet 15.5.2024. Hotellin yhteystiedot: Hilton Helsinki Kalastajatorppa, Kalastajatorpantie 1, 00330 Helsinki, puh. 0300 308 487, s-posti helsinkikalastajatorppa@hilton.com. Majoitusvarauksen voi tehdä myös tästä linkistä. Huonehinnat ovat 165 € /vrk/ 1 hlö ja 185 € /vrk / 2hlö, Hilton Guest Room.

Sosiaalinen ohjelma: Illallinen järjestetään 23.5. Kalastajatorpalla virallisen ohjelman jälkeen klo 18.30 alkaen.

* Ilmoittautumalla koulutustilaisuuteen annat luvan tallentaa tietosi Suomen Kardiologisen Seuran koulutusrekisteriin. Koulutusrekisteritietoja tullaan säilyttämään 10 vuoden ajan. Koulutusrekisterin tietosuojaseloste löytyy Seuran nettisivuilta. Ilmoittautumisen yhteydessä annettuja tietoja ei luovuteta ulkopuolisille.

Liitteet

Ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.